"Björknäs en plats att vara"

Björknäs gård i Nykvarn

Björknäsgård är ett familjeföretag omgärdat av skog med milsvida stigar invid sjön Yngerns strand i Nykvarn. Vi har bott och drivit gården sedan 2001. I markerna finns gott om svamp och djurliv. Invid gården passerar Sörmlandsleden etapp 13:2.

https://www.sormlandsleden.se/vandring/etapp/etapp-13-2/

Vi specialiserar oss på naturnära upplevelser och aktiviteter för hund och förare samt häst och ryttare. På gården finns ett nybyggt ridhus 22X48m som kan hyras för träningar och kurser per timme eller längre. Här anordnar vi event riktat mot häst och hund, läger och coaching. Vi har ett stall med 5st boxar varav 3st finns för uthyrning. Här finns även möjlighet att hyra in sig och sin häst på bed & box samt ha sin häst uppstallad för kortare perioder.

Björknäs vildmarksupplevelser:
Vi skräddarsyr din upplevelse efter dina önskemål. Vad längtar du efter? En vandring i tystnad längst sörmlandsleden med stopp för en fika och efterföljande bad och vedeldad bastu? Samtal vid lägerelden? Paddla ut på Yngern med matsäck för att hitta den perfekta lägerplatsen och övernatta i tält medans Storlommen bjuder på sitt magiska läte?  Landa i Yinyogans morgonmagi och dricka kokkaffe i soluppgång? Här samarbetar vi ibland med andra företag för att tillgodose dina behov och önskemål. Vi vänder oss både till företag och privatpersoner. 

Vi har även en del av verksamheten som vänder sig till dig som behöver en coach eller hjälp med en personlig tränare, kost och motion. Detta är för dig som behöver stöttning i att nå dina mål eller som vill utveckla och få fart på delar av ditt liv där du upplever stagnation eller villrådighet.

I en värld där de flesta av oss med jämna mellanrum upplever stress och brus med allt vad det innebär för oss som individer så är vi övertygade om att vi behöver platser där vi kan stanna upp, hämta hem och bara vara utan krav, måsten och göranden. Björknäs ÄR en sådan plats.